Šiomis frazėmis garsi slaugytoja nutarė pasidalinti savo socialinio tinklo paskyroje. Per daugelį metų ji girdėjo beprotiškus dalykus, įskaitant vyrų teiginius, kad gimdyti „lengva“.

Buvo ir tokių, kurie gimdymo metu sugalvodavo pasidaryti tėvystės testą arba komentuoti moterų figūras. Kai kurie jų „šmaikštūs“ komentarai, anot A. Pascarella, peržengdavo ribas – pavyzdžiui, vienas peikė pasikeitusią moters makštį.

Dar vienas siūlė taisant makštį po gimdymo atlikti papildomą dygsnį, mat nepasitikėjo, kaip pats sakė, pasenusia medicina. Buvo manoma, kad papildomas dygsnis padeda greičiau gyti ir palaiko geresnius lytinius santykius.

Visgi realybė kiek kitokia – slaugytoja atskleidė, kad tai sukelia didesnį skausmą ir diskomfortą mama tapusiai moteriai.

Į „TikTok“ paskyrą įkeltame vaizdo įraše matyti, kaip garsi slaugytoja atkartoja į gimdymo palatą atvykusių vyrų žodžius. Kai kurie jų internautas ne tik prajuokino, bet ir supykdė.


„Ar tikrai taip skauda?“ – klausė vienas, o kitas tvirtino: „Ne, ne, ne, jai nieko nereikia nuo skausmo“. <...> Kaip manote, kada ji pagimdys kūdikį? Nes esu labai alkanas ir turiu nueiti pasiimti maisto. <...> Kodėl ji taip ilgai užtrunka?“, – vyrus atkartojo garsi slaugytoja.

Vaizdo įraše matyti ir juoką keliančios situacijos. Į palatą užsukę vyrai dažniausiai nuobodžiaudavo.

„Trečias žiovavo ir skundėsi: „Man taip skauda nugarą nuo miego ant tos kėdės“. Tuo metu jo žmonai epidūrinė nejautra veikė tik vienoje kūno pusėje“, – kalbėjo ji.

Ji taip pat atkreipė dėmesį ir į tuos, kurie priekaištavo savo žmonoms. Šie sakė, kad gimdymo metu jos per daug reiklios ir triukšmingos.

„Ar tikrai labai stengiesi?“ – klausė vienas, kai jo žmona stūmė ir vėmė. Tau reikia būti tylesnei, tu per garsi“, – sakė kitas“, – vaizdo įraše kalbėjo slaugytoja.

Po vaizdo įrašo pasipylė ne vienas komentaras, nevengęs kritikos būsimų mamų vyrams.

„Košmaras, iškart išsiskirčiau“, – rašė viena, kuriai netrukus pritarė ir kita: „Reikėjo juos išmesti iš palatos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)